Programul National Multianual de Microindustrializare incurajeaza si stimuleaza dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, principalul obiectiv al acestuia fiind de sustinere a investitiilor in sectoarele economice prioritare.

Acest nou program este gestionat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si are alocat in anul 2016 un buget de 60,89 milioane de lei pentru un numar de minimum 244 de beneficiari. Astfel, IMM-urile participante pot beneficia de ajutoare financiare nerambursabile de pana la 90% din valoarea investitiei eligibile propuse, dar nu mai mult de 250.000 lei/beneficiar; contributia proprie este de minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Pot beneficia de finantare IMM-urile care indeplinesc cumulativ cel putin urmatoarele conditii:

  • au minimum 2 ani de activitate
  • investitia este aferenta urmatoarelor diviziuni CAEN:  10,  1107,  13, 14, 15, 16, 17,  22,  23, 24, 25, 26, 27, 28, 31, 32.
  • nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale

Prin intermedul finantarii, companiile pot achizitiona:

– Echipamente tehnologice

– Spatii de lucru

– Aparate si instalatii de masura

– Mijloace de transport (autoutilitare din categorie N1, N2, N3) in stricta legatura cu activitatea pe care s-a accesat programul

– Licente, brevete, francize, software

– Achizitionarea de echipamente IT

– Mobilier, aparatura birotica, sistem de protectie a valorilor umane si materiale

– Realizarea unui site de prezentare

– Instalatii specifice in scopul obtinerii unei economii de energie

– Promovarea online a activitatilor, elaborarea si productie de materiale de promovare (nu mai mult de 15% din totalul cheltuielilor)

– Servicii de consultanta

Lansare apelului de proiecte este estimata pentru luna aprilie 2016.

Daca aceasta oportunitate prezinta interes pentru dvs, va invitam sa ne contactati pentru informatii suplimentare. Advice Innovation va pune la dispozitie o echipa de consultanti cu experienta care sa va insoteasca de-a lungul intregului proces: de la identificarea ideii de proiect pana la punerea in practica a acesteiaVa oferim servicii complete de intocmire si depunere a cererii de finantare, precum si asistenta de specialitate in implementarea proiectului.

Email: office@adviceinnovation.ro

Telefon: 031/ 824.15.92. Persoana de contact: Corina Constantin.

 

SHARE ON: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *